takvard-i-skane-logotyp

Alltid garanti

Vi lämnar alltid garanti på våra utförda arbeten. Vi erbjuder även kostnadsfria hembesök, där vi går igenom era önskemål.
Våra tjänster

Allt inom papp, omläggning och nyläggning av papptak

Vi utför allt inom papp, omläggning och nyläggning av papptak samt Shingel och listtäckning. Reparationer och stormskador av tak och takpannor. Diverse plåtarbete, hängrännor, vindskivor etc. Målning av plåtdetaljer, samt alg- och mossbehandling på tak.
Takpapp
Takpannor
Plåtdetaljer
Hängrännor
Vindskivor
Målning
Reparationer
Algbehandling
Mossbehandling
Kontakta oss
Vi använder oss av Trebolits produkter

Trebolit Elastolit - utvecklad för svenskt klimat

Elastolit är ett av Sveriges äldsta och mest klassiska tätskiktssystem för låglutande tak. Det har visat sig fungera utmärkt på åtskilliga miljoner kvadratmeter tak runt om i Sverige. Anledningen till detta är att Elastolit är utvecklad för våra svenska klimatförhållanden med allt ifrån regn och snö till kyla, värme och vind samt att den alltid installeras av auktoriserade takentreprenörer. Elastolit är uppbyggd på en stark polyesterstomme som omges av SBS-modifierad bitumen, för att skydda mot UV-ljus och halka ligger skikt av granulat på ovansidan. Elastolit är komplett tätskiktssystem med brett färgprogram som dessutom kan utföras med kväveoxidreducerande granulat.

Säker montage

Trebolit Elastolit för tak installeras med antingen gasol- eller eldriven utrustning. I de flesta fall fästs tätskiktet genom mekanisk förankring, vilket är det säkraste och lättaste sättet att få ett tak som ligger tryggt under rejäla stormar. Alternativt kan mattorna även strängsvetsas mot underlaget.

Takbehandling

Takvård i skåne har F-skattebevis och ansvarsförsäkring som täcker plötslig oförutsedd skada på den egendom vi bearbetar. Vi har även försäkringar som täcker personskador på egen personal. Äldre tak kan ibland vara ömtåliga och känsliga att beträda. Vi kan därför inte ersätta egendomsskador som beror på att takstolar, råspont, takpapp, bärläkt, ströläkt, takpannor eller plåtdetaljer inte tål att en normalviktig person beträder taket.

Vi erbjuder oss alltid att byta ut takpannor som skadas som följd av att vi går på taket. En förutsättning för bytet är att ni står för utbytespannor och har dessa i beredskap i samband med behandlingen. För att utesluta risken för missförstånd ber vi er besiktiga taket före och direkt efter behandlingen. Skador och läckage som upptäcks efter denna besiktning åtgärdas/ersätts inte av Takvård i skåne.

Med algbehandling dubblerar du takets livslängd och höjer fastighetens värde.

Använd ROT-avdraget!

Behandlingsresultat

Väderförhållande vid behandling och behandlingsresultat. Behandling med Jape© Grön-Fri bör inte ske på frostbelagda ytor eller om regn förväntas inom ett dygn. Blåst försvårar jämn besprutning och kan därför ge ett sämre resultat. Om vädret riskerar att bli ogynnsamt avbryter vi arbetet och senarelägger behandlingen.

Cirka tre månader efter behandlingen brukar algerna på taket vara borta. Mossan vissnar relativt snart och brukar vara försvunnen inom 6-12 månader. De gulgrå lavarna är lite segare och kan dröja kvar upp till två år. Vid svår påväxt kan behandlingen behöva upprepas efter cirka ett år. Jape© Grön-Fri håller sedan taket fritt från ny påväxt upp till fyra år efter sista behandlingen.

Eftersom resultatet inte är omedelbart råder vi er att fotografera taket före behandling. På så sätt kan ni lätt se hur effektiv behandlingen är. Läs gärna mer om förväntat behandligsresultat på www.jape.se. För att undvika stopp i takavvattninsgsystemet rekommenderar vi att ni att rensar hängrännorna någon månad efter behandlingen.

Jape© Grön-Fri är mycket effektivt mot beväxning på gångplattor, asfalt, fasader, staket och markiser. Vi behandlar även dessa ytor efter överenskommelse.

takvard-i-skane-logotyp
Takvård i Skåne AB
Magasinsvägen 12
231 93 Trelleborg
Producerad av
crossmenu